Prof. Dr. Tayfun Aybek

Dr. Tayfun Aybek 1967 Eskişehir doğumludur. Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 1990 yılında bitirmiştir. Almanyanın Frankfurt kentinde Johann Wolfgang Goethe Üniversitesinde Uzmanlık ve Doçentlik yapan Aybek, halen TOBB ETÜ Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır.

Mini Bentall Ameliyatı (3,2 cm)

Aort Kapak değişimi, Asendan (Çıkan) Aort değişimi ve Koroner Re-Implantasyon (Her iki kalbi besleyen damarın yeni değiştirilen grefte takılması işlemi) = Bentall Ameliyatı. Hugh Henry Benthall (1920-2012) tarafından ilk kez 1966 yılında gerçekleştirilen bu kompleks ameliyat günümüz minimal invasiv kalp cerrahisinde sternum (İman tahtası) bütünlüğünü koruyarak yapılabilmektedir.

Corona (Covid-19) Virüsüne Karşı En Büyük Silahımız : Vitamin D

Yüzyılımızın pandemisi olarak ilan edilen korona virüs veya COVID-19 salgını

Korona mı ?  Kalbimiz mi?

Korona mı ? Kalbimiz mi?

Bugün Dünya Kalp Günü ; Koronavirüs dolayısı ile acaba gerçekten kalbimize gerekli özeni gösteriyormuyuz ? Acaba Korona dan çekindiğimiz için kontrol ettirmiyormuyuz ? Hangisi daha önemli ?

Prof. Dr. Tayfun Aybek
Sabit hat