Prof. Dr. Ahmet Necati Çanakçı

Ameliyat Sonrası Ağrı Kader Değildir

Kolay değil, ameliyat oldun, bu kadar ağrın olacak, sık biraz dişini.

Doktorluk Bir Meslek Değil, Yaşam Tarzıdır

Yorucu ve zorlu ameliyatlar ile geçen dolu bir gün sonunda akşam eve gelinir. Çocuklar ve Hanım çoktan yatmıştır. „Bir yorgunluk çayı içeyimde günüm sadece hastanede değil evimde de geçmiş olsun“ denilir, ama o çay kaynar durur... Uyku daha tatlıymış... Sabaha kalmaz, telefon çalar. Acil bir hasta şifa aramaktadır. Çocuklu ve Hanımlı kahvaltı iptal olmuştur. Bu ayda bir değil, beş keredir, on keredir...

AMELİYATHANENİN GİZLİ KAHRAMANLARI ‘ANESTEZİSTLER’

Bir tedavi yöntemi olarak ameliyat yani cerrahi müdahalenin, pek çok kişide tedirginlik yarattığı bir gerçektir. Ancak yapılan araştırmalara ve bir hekim olarak kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki, hastalara tedavi yöntemi olarak cerrahi tedavi önerildiğinde çoğu zaman ameliyat olmaktan değil, uyumaktan yani anesteziden korkarlar.

Prof. Dr. Ahmet Necati Çanakçı
Sabit hat(0312) 292 48 21