Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)
Bu bölümde; 0-16 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin tetkik, tedavi ve koruyucu sağlık hizmetlerini vermek üzere organize olmuştur. Doğumdan başlayarak, tüm çocukluk dönemi hastalıkları alanının deneyimli öğretim üyeleri, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları ile alt dallarda uzmanlaşmış hekimler tarafından muayene, tetkik ve tedavi edilmektedir.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarına ek olarak, Yenidoğan Sağlığı Uzmanı, Çocuk Hematolojisi (Kan Sağlığı), Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk Allerjisi, Çocuk Nefrolojisi, Çocuk Kardiyolojisi ve moleküler genetik gibi yan dal alanlarında deneyimli uzman doktorlar kadrolu olarak çalışmakta, Ayrıca çocuk sağlığının ayrı uzmanlık gerektiren konularında da; alanlarında uzman olan, anlaşmalı danışman doktorlarımızdan destek alınmaktadır. Sistemimiz içinde her çocuğa ve çocuk hastaya sağlık hizmeti sunulmaktadır.
Özel TOBB ETÜ Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü; Yenidoğan Bebek Sağlığı, Bebek ve Çocuk Sağlığı Polikliniği, Yatan Hasta Servisi alt ünitelerinden oluşmaktadır.
Yatan Hasta Ünitesi
Acil ve Polikliniklerde görülen hastalar gerektiğinde yatırılarak, tedavi edilmektedir. Hastaneye yatış gerektiren sağlık sorunu olan çocuklar, aileleri ile birlikte, kendilerini evlerinde hissedecekleri bir ortam olan “yataklı hasta servisimize” kabul edilmektedirler. Hastaneye yatan hastalarımız Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları’nın en yeni ve çağımızın gereklerine en uygun tıbbi ve biyopsikososyal yaklaşımlar doğrultusunda, mümkün olan en kısa yatış süresince sağlanmaktadır.
Özel TOBB ETÜ HASTANESİ PEDİATRİK ALERJİ BÖLÜMÜ
- Astım &Alerjik Nezle(Saman nezlesi)
- Öksürük,Hışıltı
- Besin Alerjileri
- Egzema ve Döküntüler
- İlaç alerjileri
- Böcek Alerjileri
- Kronik orta kulak ve sinüs problemleri
- Ürtiker ve Anjioödem gibi tüm alerjik hastalıkların TANI TEDAVİ VE KORUNMASINDA YANINIZDADIR.
Bebeğinizin yanaklarında kol ve bacaklarında egzema var ve çok kaşınıyorsa,
çok sık burun akıntısı tıkanıklığı ve sonucunda sık orta kulak iltihabı ve sinüzit oluyor ve sık antibiyotik kullanıyorsa, sık öksürük hırıltı ve nefes darlıkları yaşıyorsa, SİZE YARDIMCI OLABİLİRİZ.
HASTANEMİZDEKİ ALERJİ UYGULAMALARI
- Alerji poliklinik ve yatan hasta hizmeti
- Hastanenin diğer servislerinden istenen alerji konsültasyonların değerlendirilmesi
- Alerjenlerle Alerji Deri Testleri (prick ve patch testleri)
- İlaç ve besin provokasyon testleri ve ilaç desensitizasyonları
- Solunum fonksiyon ve bronkodilatasyon (Reverzibilite) testleri
- Alerjen immünoterapi (Alerji Aşı Tedavisi)
- Hasta ve yakınlarının astım ile ilgili eğitimi
Deri prick (alerji) testi
Sıvı şeklinde olan test solüsyonu kolun dirsekten itibaren iç kısmına damlatılır ve lanset adı verilen ince bir iğne ile cilt altına girmesi sağlanır. Cilt tepkisi 15 dakika sonra okunur. Çevresinde kırmızı bir hale olması ve kabarıklık testin pozitif olduğunu göstermektedir. Bu bulgu kişinin klinik verileri ile birlikte değerlendirilir.
Alerji Aşı Tedavisi: Özellikle alerjik nezle ve astımda hastanın alerjisi olduğu polenler ve ev tozları artan dozlarda ciltaltı veya ağızdan verilerek uygulanan en az 3 yıl süren bir tedavi şeklidir.
Solunum fonksiyon testi
Spirometre adı verilen özel bir cihaz yardımı ile akciğer fonksiyonlarınızın ölçülmesi işlemidir. Test mesai saatlerinde, randevuya ihtiyaç olmadan yapılmaktadır.
Bronkodilatasyon testi
Bronkodilatör adı verilen nefes açıcı ilaç uygulanımı sonrası solunum fonksiyon testinin tekrarlanması ile ilaç yanıtının değerlendirilmesidir.
YENİDOĞAN BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ ÜNİTESİ
Hastanemizde Yenidoğan Bebek ve Çocuk Sağlığı Polikliniği Ünitesi alt yapı ve donanım açısından evrensel olarak kabul edilmiş tüm gereklere sahip olan bir servis olup modern teknolojinin en yeni örnekleri ile donanmış bir birimdir.
Sağlık Personeli
Prof. Dr. Gülay Demircin
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)Prof. Dr. Zafer Arslan
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)Uzm. Dr. Aygün Atacanlı
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)Uzm. Dr. Levent Şükrü Akgüngör
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)Uzm. Dr. Meltem Güneş Aslan
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)Dr. Öğr. Üyesi Şahika Baysun
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)Doç. Dr. Hatice Tatar Aksoy
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri) ve 2 dahaUzm. Dr. Nazlı Karakullukcu Çebi
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)Prof. Dr. Mehmet Nejat Akar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)Doç. Dr. Zeynep Üstünyurt
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)Dr. Mustafa Özaydın
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)İlgili Makaleler
Doç.Dr. Zeynep Üstünyurt Konuk - Çocukların Gelişimsel İzlem...
228 Kez izlendi
ÇOCUKLARDA İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARI
İdrar yolu enfeksiyonu (İYE), çocukluk çağının en sık görülen enfeksiyonlarından biridir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra ikinci sıklıkta görülür. Üriner sistemin herhangi bir bölümünün (böbrekler, üreterler ve mesane) başta bakteriler olmak üzere mikroplarla enfekte olmasına denir.
156212 Kez izlendi
Bebeğimi Büyütürken Nelere Dikkat Etmeliyim ?
2291 Kez izlendi
Çocuklar ve Çikolata
Çikolatayı oluşturan temel yapı olan kakao, demir, çinko, kalsiyum, magnesium, fosfor, flavonoidler, antioksidanlar, ve kafeinden zengindir. Öyleyse böylesine besin değeri yüksek bir madde için sorumuz şu olmalı: Çikolatayı çocuklarımıza verelim mi?
41576 Kez izlendi
Thalassemia (Akdeniz Kansızlığı) Nedir ve En Çok Kimlerde Gö...
Dünyanın birçok ülkesinde görülen kalıtsal bir kan hastalığıdır. Dünyada yaklaşık 2 milyon taşıyıcı olduğu hesaplanmıştır.
40025 Kez izlendi
Çinko Eksikliği
Beslenmeye bağlı çinko eksikliği dünyada ve Türkiye'de yaygındır. Özellikle, sınırda çinko eksikliği için risk grupları kreş ve okul öncesi çocuklar, adolesan dönemdeki gençler, hamile kadınlar, emziren kadınlar ve yaşlılardır.
29988 Kez izlendi
TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi
Ortopedi ve Travmatoloji ve 47 dahaSabit hat: +90 312 292 9900
Faks: +90 312 292 9910
E-posta: info@tobbetuhastanesi.com.tr
TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi
Yaşam Caddesi No:5 Söğütözü 06510 Ankara / Turkey